abonneren

Windows RT neemt 12 GB opslagruimte op tablets

Microsoft heeft bevestigd dat Windows RT en de verschillende voorgeïnstalleerde applicaties maar liefst 12 gigabyte opslagruimte in beslag nemen op tablets. Dat is maar liefst meer dan een derde van de opslagcapaciteit van de Surface 32GB. Ter vergelijking: iOS, het besturingssysteem van de iPad eist “slechts” 1 gigabyte opslagruimte op.

De eerste Microsoft Surface tablets worden nu uitgeleverd in Amerika, meldt Tom's Hardware. Klanten hebben de eerste bevestigingsmailtjes ontvangen dat hun tablet is verzonden. De Surface draait standaard met Windows RT, Microsoft Office RT en andere voorgeïnstalleerde apps. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid door een sd-geheugenkaart bij te steken, maar hierop kan de gebruiker alleen zijn bestanden kwijt, zoals muziek, foto's en video's. De apps kunnen alleen worden geïnstalleerd op het interne opslaggeheugen.

Het is te hopen dat de gelukkigen die als eerste een Surface ontvangen al weten dat de voorgeïnstalleerde software zoveel ruimte in beslag neemt op hun fonkelnieuwe tablet. Het lijkt erop dat de Surface 32GB in de voorverkoop het meest populair is, deze zou als eerste zijn uitverkocht. De meeste gebruikers zullen dus standaard maar zo'n 20 gigabyte ruimte overhouden voor hun bestanden en applicaties. Daarmee komt de Surface wat betreft de opslagcapaciteit voor applicaties dichtbij die van een instapmodel van de iPad te liggen.

Bron: Tom's Hardware

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Besturingssystemen

Laatste reactie