abonneren

Windows Refresh voor verwijderen bloatwate debuteert in Insider build 14367

Microsoft heeft Insider build 14367 beschikbaar gemaakt voor gebruikers in de Fast Ring, met daarin ondersteuning voor de zogeheten Windows Refresh-tool.

Windows Refresh moet het simpeler maken om een schone installatie van Windows 10 te starten. Daarbij blijven alle bestanden verder gewoon behouden.

De clean install verwijdert alle apps en drivers, behalve die van Windows 10 zelf. Microsoft zegt er ook al bij dat dit een handige manier is om van software af te komen die reeds op voorgeïnstalleerde systemen aanwezig is. Bloatware dus.

Verschil

In Windows 10 is het al langer mogelijk om vanuit het instellingenmenu snel terug te keren naar de fabrieksinstellingen. Een verschil met de nieuwe Refresh-methode is o.a. dat deze automatisch de nieuwste build van Windows 10 installeert.

Vooralsnog is de tool enkel te gebruiken in de nieuwste Insider build. Starten kan vanuit het instellingenmenu, of door het programmaatje handmatig te downloaden. Microsoft lanceert Windows Refresh later voor iedereen als onderdeel van de Anniversary Update. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10, Windows