abonneren

Windows-programma’s draaien op een Android-toestel

Het is binnenkort mogelijk om Windows-applicaties te draaien op je Android-telefoon. Dat komt doordat de emulatie-software Wine naar Android komt.

De emulatie-software Wine wordt nu al veel gebruikt door Linux- en Mac-gebruikers om Windows-programma’s te kunnen draaien op hun favoriete besturingssystemen. De makers van Wine zijn druk bezig om de dienstverlening uit te breiden naar het Android-platform. Op het moment verkeert Wine voor Android in de alpha-fase.

Alexandre Julliard is de oorspronkelijke ontwikkelaar achter het Wine software-project. Hij gaf dan zelf dan ook een demonstratie waarbij Windows-applicaties draaien op Android OS. 

Hoewel de Windows-applicaties bijzonder traag functioneerden, was dit niet te wijten aan Wine zelf. Het kwam volgens tech-website Phoronix door het feit dat Windows niet alleen geëmuleerd was, maar Android ook. Alle functies van het getoonde Windows-programma werkten verder wel naar behoren.

Wanneer Wine voor Android beschikbaar zal zijn is de grote vraag nog. Het ontwikkelproces is nog redelijk in het beginstadium. Het bedrijf achter Wine, CodeWeavers, is erg enthousiast over Android-tablets en smartphones die uit zullen komen met Intel x86 Atom processor-architectuur. Ze zien daar grote een commerciële kansen in. Toch zal Wine alsnog ook voor apparaten beschikbaar worden die op ARM-processoren draaien.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie