abonneren

Windows Phone verkoopt hier en daar beter dan iPhone

In zeven landen zijn er meer Windows Phone-smartphones verkocht dan iPhones in het laatste kwartaal van 2012. In verschillende landen heeft Windows Phone nu een marktaandeel van 10 procent behaald.

Microsoft meldt op het technet-blog dat het weliswaar nog wat vroeg is om er veel gewicht aan te hangen, maar dat de nieuwe cijfers bemoedigend zijn voor het bedrijf. In sommige landen heeft Microsoft een marktaandeel behaald van tien procent. Daarnaast blijkt uit recente cijfers van het gerenommeerde onderzoeksbureau IDC dat er in zeven wel genoemde landen meer Windows Phone-toestellen verkocht zijn dan iPhones in de laatste drie maanden van 2012.

In landen waar Nokia traditioneel sterk vertegenwoordigd is, is er volgens The New York Times vaak weinig interesse voor iPhones, gezien de hoge prijs en een gebrek aan subsidies van providers die de aanschaf van een dure smartphone dragelijker maken.

De landen waar Windows Phone-toestellen beter verkopen dan iPhones zijn Argentinië, India, Polen, Oekraïne, Zuid-Afrika, Rusland en het gebied dat door IDC aangeduid wordt als de rest van Centraal- en Oost-Europa. Daaronder valt in elk geval Kroatië, maar verder wordt niet duidelijk welke landen het om gaat. Hoe groot de verschillen in verkoopcijfers zijn is niet bekendgemaakt, maar de periode waarin gemeten is betreft oktober, november en december van vorig jaar.

Windows Phone-toestellen verkochten in Q4 2012 daarnaast ook beter dan BlackBerry-telefoons in 26 landen, volgens de cijfers van IDC. Het onderzoeksbureau maakt ook duidelijk dat er in de landen Oekraïne, Zuid-Afrika en de rest van Centraal- en Oost-Europa minder dan 100.000 Windows Phone-toestellen werden verkocht. Dat betekent dus dat er nog minder iPhones zijn verkocht aldaar in het laatste kwartaal van 2012.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie