abonneren

‘Windows Phone is aan een opmars bezig’

Uit nieuwe cijfers blijkt dat het marktaandeel van Windows Phone wereldwijd zeer behoorlijk groeit. In veel landen is het mobiele OS inmiddels BlackBerry voorbijgeschoten.

Cijfers van Kantar Worldpanel laten zien dat 4,1 procent van de verkochte smartphones in de Verenigde Staten een Windows Phone was in de periode van december 2012 tot februari 2013. Vorig jaar was dat 1,4 procent minder. BlackBerry stond vorig jaar met 3,6 procent nog op de derde plaats na smartphones met iOS en Android, maar in de periode december 2012 tot februari 2013 was nog maar 0,7 procent van de verkochte smartphones een BlackBerry. Android ging iOS in de lente van 2012 al voorbij en het marktaandeel groeit gestaag door tot op de dag van vandaag.

Opmars Windows Phone

In Mexico was 5,9 procent van de smartphones een Windows Phone in de genoemde periode. Dat is 0,7 procent meer als het jaar ervoor. In Australië was het marktaandeel 3,4 procent, na een stijging van 1,7 procent ten opzichte van het vorige jaar. In Europa valt vooral Italië op wat betreft Windows Phone. Het mobiele OS is erg populair en staat op 13,1 procent van de verkochte smartphones. Dat is een stijging van 7,7 procent in een jaar tijd.

BlackBerry 10 nog geen succes

Het BlackBerry 10 OS heeft volgens Kantar Worldpanel nog weinig gedaan. Er is geen stormloop geweest op de BlackBerry Z10, zoals dat bij de iPhone 5 wel het geval was. Een analist van Kantar Worldpanel verklaart dat BlackBerry het voorheen moest hebben van goedkope smartphones zoals de Curve 8520 en 9320, die goed verkochten onder jongeren met een beperkt budget. Wanneer de prijs van de BlackBerry Z10 daalt zou de telefoon eventueel pas beter gaan verkopen volgens de analist. Meer verschillende toestellen is ook een goed idee volgens hem.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Marktaandeel, Blackberry 10