Windows Phone 8.1 krijgt bestandsbeheer

Microsoft heeft een kleine, maar belangrijke functie toegevoegd aan het besturingssysteem Windows Phone 8.1: een Verkenner. Daarmee kunnen gebruikers van de smartphones eindelijk hun persoonlijke bestanden doorzoeken.

> Hands On: Windows Phone 8.1 nu echt volwassen

De app heet 'Files' en is sinds dit weekend te downloaden in de Windows Phone Store.

Praktisch

Met de bestandsbeheerapp kunnen gebruikers bestanden op de telefoon en op de sd-kaart opzoeken. Dat is een stuk praktischer dan voorheen, toen je alleen nog naar bestanden kon navigeren via de bijbehorende app - bijvoorbeeld naar de muziek-app voor een liedje.

ctrl+c / ctrl+v

Filesmaakt het ook mogelijk om bestanden te kopieren en te plakken, en om nieuwe mappen te maken en te beheren.

Integratie

Op dit moment is de app nog niet volledig geintegreerd in de rest van het Windows Phone-besturingssysteem. Zo is het nog niet mogelijk om bestanden op te slaan via Filesals de gebruiker bijvoorbeeld een bijlage uit de email wil opslaan.

Volwassen

Met een goede bestandsbeheerapp laat Microsoft nogmaals zien dat Windows Phone met 8.1 eindelijk volwassen is geworden. Het besturingssysteem krijgt steeds meer updates die zorgen dat 8.1 een volwaardige concurrent van Android en iOS is.

Lees ook:

> Review: Nokia Lumia 1320
> Geen dualboot-smartphone van Huawei

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000