Windows Phone 8 veiligste keuze voor bedrijven

Windows Phone 8 is momenteel het veiligste mobiele platform voor bedrijven. F-Secure onderzocht de internetveiligheid van onder andere Windows Phone 8 smartphones, de RIM BlackBerry en de iPhone.

Jarenlang kozen bedrijven voor de BlackBerry, mede dankzij de goede prestaties op het gebied van internetveiligheid. Research In Motion (RIM) heeft echter moeite om de ontwikkelingen in de mobiele markt bij te houden. Veel kleine bedrijven zullen daardoor op zoek gaan naar een alternatief, meldt Redmond Pie.

Windows Phone 8, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, heeft op dit moment goede papieren om het stokje van RIM over te nemen. Volgens een rapport van antivirusbedrijf F-Secure is het mobiele besturingssysteem momenteel de meest veilige optie met het oog op bedreigingen als malware en andere beveiligingslekken.

De BlackBerry en iPhone hebben wel te kampen met vervelende malware.  Overigens scoort Apple iOS regelmatig goed op het gebied van veiligheid. Maar momenteel kunnen bedrijven beter gaan voor een mobieltje met het kersverse Windows Phone 8. Tijdens het beveiligingsonderzoek van F-Secure kwam naar boven dat dit besturingssysteem geen enkele malware-aanval kreeg te verduren.

Het mobiele Windows-platform is kennelijk nog geen doelwit voor malwaremakers. En F-Secure verwacht dat het mobiele platform van Microsoft voorlopig weinig malware-aanvallen zal zien. Dit komt mede door het restrictieve karakter van het Windows Phone 8 besturingssysteem.

Google Android komt uit de bus als meest onveilige mobiele systeem voor smartphones. De zoekmachinegigant heeft momenteel grote problemen op het gebied van malware. De beveiligingsissues schijnen nog steeds exponentieel te groeien. Met Android 4.2 Jellybean hoopt Google echter een stap te maken om deze beveiliging te verbeteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten