abonneren

Windows Phone 7.8 support stopt per september 2014

Na september 2014 zullen geen updates meer worden uitgebracht voor Windows Phone 7.8. De support voor Windows Phone 8 wordt zelfs al per juli 2014 gestaakt, maar deze krijgt naar verwachting nog de update naar Windows Blue.

Bij het aanschaffen van een nieuw mobieltje is de softwareondersteuning niet onbelangrijk. Microsoft biedt 18 maanden lang updates aan nadat een Windows Phone-versie is uitgebracht.

Deze periode gaat in vanaf het moment dat de zogenaamde lifecycle is ingegaan. De startdatum van de lifecycle voor Windows Phone 7.8 is vastgesteld op 9 februari 2013, zodat Microsoft na 9 september 2014 geen updates meer zal uitbrengen voor dit mobiele besturingssysteem.

Dit zal waarschijnlijk ruim voldoende zijn voor gebruikers met een Windows Phone 7 telefoon van het eerste uur, maar als je op zoek bent naar een leuke budgetsmartphone dan is dit wel degelijk iets om mee rekening te houden. Veilig werken is momenteel misschien wel belangrijker dan ooit nu malwaremakers ook de smartphonegebruiker in het vizier hebben.  Het zou kunnen dat er nog een update komt voor Windows Phone 7 waardoor de levenscyclus nog wat wordt uitgerekt, maar dat is nog lang niet zeker.

Het gekke is dat Windows Phone 8 op een nóg kortere ondersteuning mag rekenen. Deze zou al per 8 juli 2014 ophouden. Maar deze datum zal naar een later tijdstip worden verplaatst als er een nieuwe update voor Windows Phone 8 uitkomt. Mogelijk is dat per eind 2013 of begin 2014 als de nieuwe Windows Blue wordt uitgebracht voor Windows Phone toestellen, meldt Neowin.

Windows 8 en RT
De datum van de beëindiging van de ondersteuning voor Windows 8 is momenteel gepland op 9 januari 2018. Het eindigen van de  support voor Windows RT is door Microsoft nog niet bekendgemaakt. Maar deze datum zou mogelijk op 11 april 2017 kunnen worden vastgesteld, als de officiële ondersteuning voor de Surface RT tablet wordt gestaakt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie