abonneren

Windows Phone 7.8 beschikbaar voor Nokia Lumia 800 - UPDATE

De Windows Phone 7.8 update komt eraan voor Windows Phone 7.5 toestellen. De update staat nu al gereed voor de Nokia Lumia 800 smartphone.

Eerder deze week doken al berichten op dat de update op de Nokia Navifirm servers zou staan, een goede indicatie voor het daadwerkelijk verschijnen van de update. Voor de Nokia Lumia 800 blijkt Windows 7.8 nu stilletjes al gereed te staan, schrijft WP7.nl.

Het updateproces bestaat uit vier updates die in een keer worden geïnstalleerd. De update brengt onder andere een nieuw startscherm en een groot aantal verbeteringen en grafische aanpassingen. De gebruiker krijgt met Windows Phone 7.8 de mogelijkheid om de tegels te verkleinen, of net zo breed te maken als de Agenda-tegel. Verder is de Xbox-tegel ook helemaal getransformeerd naar de stijl van Windows Phone 8, evenals het splash-screen.

Op het lock-screen kunnen wallpapers van Bing worden weergegeven. In plaats van je eigen foto krijg je zo ieder dag een nieuwe afbeelding van Bing voorgeschoteld. Verder kan de gebruiker kiezen uit meer themakleuren (21), zodat de smartphone meer kan worden gepersonaliseerd.

Via Zune kun je bekijken of de update ook voor jouw Nokia 800 of 900 smartphone beschikbaar is. Als de update niet beschikbaar is voor je smartphone, dan komt deze mogelijk binnen een paar weken uit.

Het minder goede nieuws is dat de nieuwe apps van Nokia voor Windows Phone 8 ook na de update nog steeds niet beschikbaar zijn voor Windows Phone 7-gebruikers. Dit zijn onder andere Ringtone Maker, Lenses, en BT File Transfer.

UPDATE: Nokia heeft gereageerd op de berichten dat de Windows Phone 7.8 update al te downloaden zou zijn. Woordvoerder Stella Jansen zegt namens Nokia dat de toestellen waarop Windows Phone 7.8 al beschikbaar is, pre-productietoestellen zijn. Deze worden uitgedeeld aan de vakpers en ontwikkelaars. Jansen zegt dat Nokia op de berichten reageert, omdat gebruikers teleurgesteld zouden zijn wanneer deupdate toch nog niet beschikbaar is. De update komt volgens Nokia gewoon zoals gepland begin 2013 uit.

Bron: WP7.nl

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Laatste Vacatures