Windows Media Center uit Windows 10 gesloopt

Windows 10 krijgt geen ondersteuning meer voor het Windows Media Center. Het nieuwe besturingssysteem biedt geen ondersteuning meer voor het programma.
Windows Media Center was een applicatie die meest recent nog standaard in Windows 7 zat. Met het programma kon van een thuis-pc een mediacentrum worden gemaakt dat informatie kon uitwisselen met andere apparaten. Zo kon je Windows Media Centrum gebruiken in combinatie met een PlayStation of een Xbox om zo films af te spelen.

Niet meer populair

Het programma verloor echter aan populariteit, waardoor Microsoft het ook al niet in Windows 8 plaatste. Later werd de app alsnog toegevoegd, als betaalde upgrade.

Niet in Windows 10

Microsoft zegt nu dat het dat niet gaat doen in Windows 10. Het bedrijf krijgt andere opties om media te delen met andere apparaten. Dat zegt het bedrijf tegen ZDnet.

Windows 10 moet eind juli definitief worden uitgebracht. Het besturingssysteem krijgt onder andere het startmenu weer terug, en heeft een nieuwe browser die de opvolger moet worden van Internet Explorer.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows Media Center