abonneren

Windows Defender krijgt nieuwe interface

De beveiligingssoftware Defender in Windows 10 krijgt een update. Vanaf de Creators Update wordt een nieuwe interface uitgerold en kunnen gebruikers in een dashboardomgeving de status van de computer bekijken.

In de nieuwe build voor Windows 10 14986 komt een verberterde versie van Windows Defender, het standaard in het besturingsysteem ingebouwde beveiligingspakket. Nu is Windows Defender nog een typisch oude Windows 7-applicatie met een interface die mismatcht met de nieuwe look and feel van Windows 10, maar vanaf de volgende release krijgt de software een nieuwe make-over.

Verder geïntegreerd

Windows Defender krijgt namelijk een zogeheten dashboard-interface, vanuit waar het in een enkel oogopslag is te zien wat de status is van het systeem. Zo krijg je bijvoorbeeld een groen vinkje te zien als het systeem in orde is, of een rode melding als er een virus of malware is aangetroffen.

In de huidige Insider Build 14986 is de dashhoard-functionaliteit van Windows Defender nog niet functioneel. De uiteindelijke complete versie van Windows Defender zal beschikbaar komen met de nieuwe Creators Update, die vanaf het voorjaar 2017 wordt uitgerold.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: defender, build 14986