Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Windows 98 geïnstalleerd op iPhone 6 Plus

Een Chinese iPhone 6 Plus-bezitter is er in geslaagd Windows 98 te installeren op zijn Apple-toestel. Onder meer het startmenu is er op te navigeren en Internet Explorer is er op te starten.

Forumgebuiker 'xyq058775' post daarover op het Chinese forum Feng.com. Hij legt daar uit hoe de iOS-app iDOS is gebruikt om een gemodificeerde Windows 98-image te laden, om vervolgens het besturingssysteem in installeren.

Foutmeldingen

Dat probeerde hij overigens ook met Windows XP, maar dat is nog niet gelukt. Ook het openen van .exe-bestanden is in Windows 98 voor iOS nog niet mogelijk.

Verscheidene foutmeldingen komen wellicht ook omdat de hacker een illegaal verkregen versie van het OS gebruikte, zo legt hij zelf uit. Hij geeft aan te blijven testen, om te kijken hoe ver hij kan komen.

Zelf doen

De hobbyist heeft een uitgebreide turorial op het forum gezet, zodat je de installatie zelf kunt proberen. Maar het is wel in het Chinees. Dus succes, en wees voorzichtig.

Eerder slaagde een andere hacker er tevens in Windows 95 te draaien op een smartwatch. Want waarom niet?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 6 Plus, Windows 98

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie