abonneren

Windows 8 veiliger voor kinderen

In een nieuwe blogpost presenteert Microsoft de nieuwe opties voor ouderlijk toezicht in Windows 8. Ouders kunnen automatisch een rapport gemaild krijgen met een overzicht van de activiteiten van hun kinderen.

Bij het aanmaken van een nieuw account in Windows 8 zal er de mogelijkheid zijn aan te vinken dat het gaat om een account voor een kind. Dat is het enige wat je hoeft te doen om de nieuwe Family Safety-functie in te schakelen. Windows zorgt voor een wekelijks rapport in je inbox. Je kunt zien welke websites het meest bezocht zijn en waar je kind op zocht, maar ook hoe lang er überhaupt gecomputerd werd en welke apps er gedownload zijn. Vanuit het rapport kun je direct doorklikken naar de online Family Safety-website waar je tijdslimieten in kunt stellen en blokkades voor apps en websites.

De nieuwe opties zullen beschikbaar zijn in de Release Preview-versie van Windows 8, die begin juni uit komt. Het moet blijken hoe uitgebreid Microsoft het heeft geïmplementeerd, maar Family Safety kan een geduchte concurrent worden voor de veelal betaalde softwarepakketten voor ouderlijk toezicht.

Bron: Building Windows 8

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: Ouderlijk Toezicht