abonneren

Windows 8-tablets vooral voor professionals

Windows 8 tablets hebben een grotere aantrekkingskracht op IT-professionals dan op consumenten. De verkoop van tablets zal dit jaar verdubbelen waarbij Apple marktleider blijft.

Dit voorspelt marktanalist Gartner in zijn recente rapport over de wereldwijde tabletmarkt. Dit jaar zullen er zo’n 119 miljoen tablets verkocht worden, bijna twee keer zoveel als de 60 miljoen verkochte tablets in 2011.

Apple marktleider
Apple blijft marktleider met de iPad die een marktaandeel behoudt van 61,4 procent. Tablets met Android groeien tot een marktaandeel van 31,9 procent. Microsoft zal aan het einde van 2012 de tabletmarkt voor het eerst officieel betreden met Windows 8. Het marktaandeel van Windows zal daarmee in 2012 groeien naar 4,1 procent. Gartner voorspelt dat het aandeel van Windows 8 op tablets zal groeien naar 11,8 procent in 2016.

Windows 8 voor professionals
Volgens Gartner geeft Windows 8 op tablets de ict-beheerders de mogelijkheid om tablets met een vertrouwd besturingsysteem te exploiteren. Dit maakt het beheer een stuk eenvoudiger. Ook zullen deze tablets door de bekende leveranciers voor grote bedrijven geleverd worden. De kans is dan ook groot dat de Windows 8 tablets bij de IT-professionals meer in trek zullen zijn dan bij de consument.

Er zijn de afgelopen tijd weinig nieuwe tablets uitgekomen. Dit komt volgens Gartner omdat de fabrikanten hebben afgewacht wat Apple als nieuwe iPad zou uitbrengen, zodat ze daar optimaal op kunnen reageren. Nu lijken de tabletfabrikanten vooral de komst van Windows 8 tablets af te wachten zodat ze met een hybride-uitvoering kunnen komen met Windows 8 en Android in een dualboot configuratie, om zo optimaal van de belangstelling voor beide besturingssystemen te profiteren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: