abonneren

Windows 8-tablets van vijf merken

Ook Asus en Acer zullen naast HP, Dell en Lenovo nog dit jaar een Windows 8-tablet uitbrengen. Dat ook Asus en Acer nu al op Windows 8-paarden gaan wedden is opmerkelijk, omdat beide fabrikanten momenteel tot de meest actieve Android-promotors gerekend worden.

Volgens Digitimes heeft Microsoft deze vijf fabrikanten zelf uitgekozen om nog dit jaar op x86-gebaserde Windows 8-tablets uit te brengen. Alle vijf hebben nu Android-tablets in hun programma. Dell heeft al eerder aangegeven zelfs te stoppen met Android-tablets. Samsung, Sony en Toshiba zullen niet voor 2013 met Windows 8-tablets komen, die op ARM-processoren gebaseerd zijn. Ook Acer en Asus zullen volgend jaar ARM-tablets met Windows 8 uitbrengen.

Het ziet er dus naar uit dat in 2012 de competitie met tablets pas echt los gaat met drie belangrijke platformen: iOS van Apple, Android van Google en Windows 8 van Microsoft. Als Apple dit jaar ook nog met een kleinere tablet komt; er is volgens geruchten sprake van zowel een 7 inch als een 9,7 inch variant van de iPad, wordt het nog een spannend jaar op tabletgebied.

Bron: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: