abonneren

Windows 8 is over twee jaar klaar

In het bericht over de eerste verjaardag van Windows 7 van Microsoft vorige week, stond ook een opmerking over de opvolger Windows 8. Namelijk dat het nog twee jaar zal duren voordat Windows 8 uitkomt.Drie jaar tussen Windows 7 en Windows 8 is ook wat de meeste experts verwachten.
Als het inderdaad de bedoeling is dat Windows 8 in oktober 2012 uitkomt dan betekent dit globaal de volgende planning:

- Windows 8 bèta verschijnt rond januari 2012;
- De Windows 8 RC (release candidate) komt in april 2012;
- De Windows 8 RTM (release to manufacturing) verschijnt rond juli 2012.

Deze schattingen gaan er van uit dat er geen grote problemen ontstaan gedurende het ontwikkeltraject. In elk geval is er gedurende de komende twee jaar die er nog te gaan zijn, voldoende tijd om over te stappen op Windows 7 en hier aan te wennen.

Van Windows 8 wordt verwacht dat het de volgende evolutie is van het huidige Windows, dus geen revolutionaire ontwikkelingen. Zo is er sprake van functies als: ‘instant aan' voor het snel opstarten, een Windows winkel voor het downloaden van software, ondersteuning voor clouddiensten en gezichtsherkenning voor de beveiliging.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord