abonneren

Windows 8 geschikt voor heel grote schijven

Windows 8 wordt geoptimaliseerd om te werken met harde schijven met een hoge capaciteit, groter dan de 2,2 TB waartoe 32 bits-software nu toe beperkt is.

Microsoft claimt in Windows 7 nu al het beste filesyteem te gebruiken dat er bestaat. Toch wordt dat voor Windows 8 nog verder verbeterd en toekomstvast gemaakt. Microsoft verwacht dat de grootste schijven in 2015 8TB zijn. Tegen de tijd dat er een 8 TB schijf uitkomt, zal Windows 8 er in ieder geval klaar voor zijn. Wanneer Windows 8 uitkomt, kan het al meteen op schijven van 3 TB worden geïnstalleerd en van worden opgestart.

Sommige harde schijven hebben grote sectorgroottes van 4K. In Windows 8 wordt de boot code verbeterd om het opstarten van dergelijke schijven foutloos te laten verlopen. Ook de opvolger van het bios, UEFI, is ontwikkeld met het oog op grote harde schijven zodat het partitioneren en het gebruiken van de volledige grootte van de harde schijf geen problemen zullen opleveren.

De sinds 64 bits Windows Vista in gebruik genomen GPT (guid partition table) maakt gebruik van 64 bits informatie om de maximale schijfgrootte weer te geven. Deze is nu theoretisch beperk tot 1 ZettaByte.

Lees het complete verhaal in het Building Windows 8 blog.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord