abonneren

Windows 7 viert eerste verjaardag

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Windows 7 werd gelanceerd. Inmiddels gebruiken ongeveer drie miljoen Nederlanders het nieuwe Windows.Het marktaandeel van Windows 7 in Nederlandis gegroeid tot ruim 25%. Als deze groei in hetzelfde tempo doorzet, zal over een jaar de helft van de Nederlanders met Windows 7 werken, voorspelt Microsoft.
In tegenstelling tot Windows Vista zijn gebruikers van Windows 7 over het algemeen goed te spreken over deze versie van het besturingssysteem: 94% van de gebruikers is tevreden.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Windows 7 biedt Microsoft nu - zolang de voorraad strekt - een Nederlandstalige versie aan van het Family Pack. Dit pakket kost € 149,99 en biedt drie Windows 7 Home Premium Upgrade licenties voor pc's met Windows Vista of met Windows XP. Ter gelegenheid van de lancering van Windows 7 een jaar geleden was in Nederland alleen een Engelstalige versie van het Family Pack verkrijgbaar dat snel was uitverkocht.

Microsoft is inmiddels hard bezig aan Service Pack 1 voor Windows 7. Dit service pack bevindt zich nog in de testfase en zal naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: