© CIDimport

Windows 7 viert eerste verjaardag

Geplaatst: 22 oktober 2010 - 05:19

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Windows 7 werd gelanceerd - in Nederland gebeurde dat destijds in het Groningse Zevenhuizen.

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Windows 7 werd gelanceerd - in Nederland gebeurde dat destijds in het Groningse Zevenhuizen. Inmiddels gebruiken ongeveer drie miljoen mensen in Nederland de nieuwste Windows.

Het marktaandeel in Nederland van Windows 7 is gegroeid tot ruim 25%. Als deze groei in hetzelfde tempo doorzet, zal over een jaar de helft van de Nederlanders met Windows 7 werken, voorspelt Microsoft. In tegenstelling tot Windows Vista zijn gebruikers van Windows 7 over het algemeen goed te spreken over deze versie van het besturingssysteem: 94% van de gebruikers is tevreden.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Windows 7 biedt Microsoft nu - zolang de voorraad strekt - een Nederlandstalige versie aan van het Family Pack. Dit pakket kost € 149,99 en biedt drie Windows 7 Home Premium Upgrade licenties voor pc's met Windows Vista of met Windows XP. Ter gelegenheid van de lancering van Windows 7 een jaar geleden was in Nederland alleen een Engelstalige versie van het Family Pack verkrijgbaar dat snel was uitverkocht.

Microsoft is inmiddels hard bezig aan Service Pack 1 voor Windows 7. Dit service pack bevindt zich nog in de testfase en zal naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten