Windows 10 voor smartphones deze maand gepresenteerd

Windows 10 is niet alleen bedoeld voor desktops, maar ook voor telefoons. Microsoft is tot nu toe angstvallig stil gebleven over de mogelijkheden van het besturingssysteem voor smartphones, maar brengt daar eind deze maand verandering in. Dat toont het bedrijf namelijk een eerste preview van Windows Phone 10.
Dat meldt althans The Verge, dat zich baseert op bronnen binnen het bedrijf. Die melden dat dat gebeurt tijdens het aankomende grote Microsoft-evenement.

Consumentenpreview

Tijdens dat evenement wordt de consumentenpreview van Windows 10 uit de doeken gedaan, een vroege versie die iedereen al kan gebruiken. Daarnaast worden ook de eerste vernieuwingen getoond voor Windows voor mobiele apparaten. Die moeten het OS consistenter maken met de desktop-variant en het Xbox-besturingssysteem. Windows 10 moet uiteindelijk het hoofdbesturingssysteem worden voor alle Microsoft-hardware, en moet dus ook qua uiterlijk meer op elkaar gaan lijken.

Consistent uiterlijk

Een voorbeeld daarvan is dat Windows 10 voor de desktop verschillende thema's krijgt, zoals een lichte en een donkere kleur. Dat past beter bij het huidige mobiele besturingssysteem, dat die opties nu ook al biedt. Uiteindelijk moeten Windows 10-apps op alle platformen kunnen draaien - wat voor ontwikkelaars nog en flinke opgave wordt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: