Windows 10 vanaf 29 juli beschikbaar

Windows 10 komt 29 juli uit. Microsoft heeft de releasedatum van het besturingssysteem officieel bekendgemaakt. Het is vanaf vandaag mogelijk het besturingssysteem te 'reserveren', zodat het eind volgende maand automatisch wordt gedownload.

Microsoft maakt de definitieve datum vandaag bekend in een blogpost.
 

Desktop

Het gaat daarbij overigens over de desktop-versie van Windows 10. Het besturingssysteem wordt universeel voor alle Microsoft-apparaten, waaronder ook mobiele telefoons en de Xbox, maar het is nog niet bekend wanneer die versie te downloaden zijn. Microsoft heeft wel gezegd dat die besturingssystemen later beschikbaar komen dan de desktop-versie.
 


 

Actief pushen

Microsoft gaat het nieuwe besturingssysteem actief naar gebruikers pushen. Daarom is vanaf vandaag een bericht te zien in Windows 7 en Windows 8, waarbij gebruikers het besturingssysteem gratis kunnen downloaden. Zij moeten daar hun emailadres invullen, zodat zij een melding krijgen op de 29e wanneer het OS te downloaden is.
 

Systeemvereisten

De systeemvereisten voor Windows 10 zijn dezelfde als voor de meest recente versie van Windows, 8.1. Het besturingssysteem heeft een processor nodig van minimaal 1 GHz, 1 of 2 GB aan RAM (voor respectievelijk de 32-bit en de 64-bit), en 16 GB aan vrije ruimte op de harde schijf.
 

Gratis upgrade

Windows 10 wordt gratis voor huidige gebruikers van Windows 7 en Windows 8. Als zij binnen een jaar na de release upgraden naar Windows 10, dan hoeven zij niet te betalen. Als ze dat ná die 12 maanden doen, moet er voor het besturingssysteem worden betaald.

Microsoft heeft altijd gezegd dat het Windows 10 "in de zomer" van 2015 wilde uitbrengen. Later werd dat "in juli", maar een definitieve datum was nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: