abonneren

Windows 10-upgrade niet gratis voor bedrijven

Windows 10 wordt niet als gratis update beschikbaar gesteld voor bedrijven. Dat meldt Microsoft tegenover techsite The Register. Bedrijven die gebruik maken van Enterprise-versies moeten gewoon betalen voor een upgrade naar Windows 10.

Gratis upgraden naar Windows 10 is alleen mogeljik voor gebruikers die beschikken over een consumentenversie van Windows 7, 8 of 8.1. Bedrijfslicenties van het besturingssysteem - de zogenaamde Enterprise-versies - kunnen niet gratis bijgewerkt worden naar Windows 10.

Verdienmodel

Volgens Microsoft moeten de kosten voor de ontwikkeling van Windows ergens vandaan komen. Daardoor moeten bedrijven straks gaan betalen voor de upgrade naar Windows 10. Die kosten gelden overigens niet voor bedrijven in het MKB die een Pro-versie van het besturingssysteem gebruiken; zij kunnen dus in het eerste jaar dat Windows 10 is uitgebracht, wel gratis updaten.

Kosten

Microsoft heeft verder nog geen details bekendgemaakt over de prijzen van Windows 10. Zoals gezegd kunnen huidige Windows 7- en 8-gebruikers gratis updaten naar Windows 10, maar die aanbieding geldt alleen in het eerste jaar nadat Microsoft de nieuwe versie heeft uitgebracht. Wat de verkoopprijs van een losse Windows 10-versie wordt, is nog niet bekend. Ook is er sprake van een abonnementsvorm voor Windows 10, waarbij gebruikers - net als bij Office 365 - een vast bedrag per maand betalen om van de software gebruik te mogen maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Upgrade, update

Nieuws headlines

Laatste reactie