Windows 10 toch illegaal voor piraten

Internetpiraten die een illegale versie van Windows 7 of 8 draaien, zijn toch niet helemaal vrij om gratis te updaten naar een legale Windows 10-versie. Daar leek het eerder wel op, maar de waarheid ligt iets anders.

Upgrade je van een illegaal gedownloade 'non genuine' Windows-versie, dan wordt ook Windows 10 niet volledig geactiveerd. Wil je de hele Windows 10-ervaring, dan moet je daar als internetpiraat vermoedelijk alsnog voor betalen. De update naar een volledig geactiveerd besturingssysteem is in dat geval te vinden in de Windows Store.

Heb je wel een legale Windows-versie, dan kun je volledig gratis naar Windows 10 upgraden. Je kan dan een jaar lang het nieuwe besturingssysteem draaien. Daarna moet je ook betalen, maar hoeveel en in welke vorm is nog niet bekend. Wellicht biedt Microsoft het OS aan als abonnement, vergelijkbaar met Office 365.

Nadelen

Overigens is ook nog niet precies duidelijk wat de nadelen zijn van een niet-geactiveerde Windows 10. In Windows 7 en 8 zijn alle functies wel gewoon bruikbaar, maar word je constant gebombardeerd met de boodschap dat je Windows moet activeren. Ook verdwijnt je bureaubladachtergrond om de haverklap en mis je bepaalde veiligheidsupdates.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: 10