Windows 10 Timeline haalt Fall Creators Update niet

windows 10 timeline
Een belangrijke nieuwe functie is niet op tijd gereed om mee te kunnen in de Fall Creators-update; Timeline, waarmee het gat tussen werken op Windows 10 en op smartphones gedicht moet worden.

De bedoeling van Timeline is dat je vanaf je smartphone snel verder kunt met waar je op je pc mee bezig was, en vice versa. Zo toont het recente websites en apps die je op Android of iOS open had staan. De functie werkt nauw samen met Cortana, die je op weg kan helpen met persoonlijke suggesties.

Doordat de Timeline de Fall Creators Update niet haalt, wordt de feature pas volgend jaar verwacht voor reguliere Windows 10-gebruikers. Windows Insiders kunnen er al mee aan de slag wanneer de eerste Insider-updates de Fall Creators Update opvolgen.

Cortana

MSPowerUser ontdekte daarnaast dat een deel van de functionaliteit al in de Cortana-app voor Android ingebakken zit, althans in de beta-release. De app toont daar websites die recent in de Edge-browser op de pc zijn geopend.

Het komt overigens wel vaker voor dat functies de deadline voor Windows-updates niet halen. Zo zou het al mogelijk moeten zijn geweest om contacten vast te zetten aan de taakbalk, onder de naam My People. De Creators Update werd niet gehaald, en de feature werd doorgeschoven naar september.

Lees hier meer over de Fall Creators Update.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, fall creators update