Windows 10 te koppelen met Android-smartphone in Build 16251

windows 10 android
Microsoft rolt een nieuwe Insider-build uit voor Windows 10-gebruikers in de fast ring. Nieuw in build 16251 is de mogelijkheid om een Android-telefoon te koppelen aan het besturingssysteem.

Je telefoon krijgt zelfs zijn eigen plekje in het instellingenmenu van Windows 10. Aldaar is het mogelijk om je Android-toestel (en later ook je iPhone) met Windows 10 te verbinden.

Zodra je de koppeling tot stand brengt, stuurt Microsoft je een sms met daarin een downloadlink naar een experimentele Microsoft-app. Daarna is je pc terug te vinden in het deel-menu van Android.

Vanaf dan is het mogelijk om websites die je bezoekt door te sturen naar je pc, om verder te browsen waar je gebleven was in de Edge-browser. Op dezelfde manier als je bijvoorbeeld een foto zou delen op WhatsApp.

windows 10 android

Timeline

Het is de bedoeling dat de nieuwe functie tijdens de aankomende Fall Creators Update ook naar reguliere Windows 10-gebruikers komt.

Het is slechts een van de vele manieren waarop Microsoft een brug wil slaan tussen telefoons en desktop-pc's, hoewel de volledige Timeline-functionaliteit pas later uitkomt.

Sneller opstarten

Ook nieuw in build 16251 is de mogelijkheid om de inlogprocedure over te slaan bij het opstarten van Windows 10. Standaard hoef je dit in ieder geval niet meer te doen nadat een update is uitgevoerd, ook kun je er voor kiezen dat je na een herstart altijd automatisch opnieuw ingelogd wordt.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: android, windows 10, fall creators update