Windows 10 Redstone 2-update verschijnt in maart 2017

Microsoft brengt de eerstvolgende grote update voor Windows 10 uit in maart 2017. In de nieuwe update komen onder meer verbeteringen voor pc's en laptops, maar ook Windows 10 Mobile krijgt nieuwe functies.

Een van de meest opmerkelijke nieuwe functies in Redstone 2 is de zogeheten Office Hub. Hiermee wordt Office365 verder geïntegreerd in het besturingssysteem en wordt het mogelijk om eenvoudiger nieuwe bestanden, e-mails en agenda-items te openen en te bekijken.

Er komt hiervoor zelfs een apart menu, dat kan worden opgeroepen vanuit het Windows 10 startmenu zelf. Bovendien zal Office Hub ook worden geïntegreerd in Cortana, zodat je vanuit de zoekassistent ook documenten en e-mails kunt terugvinden.

Working sets

Ook nieuw zijn Working Sets. Dit is een collectie van bestanden die bij een enkel project horen, zoals bijvoorbeeld een Word-document, een PowerPoint-presentatie of een Excel-sheet. Vanuit het nieuwe startmenu in Windows 10 kun je eenvoudiger bij al deze bestanden via een enkel pictogram, ook al zijn ze in verschillende apps gemaakt.

Synchronisatie

Volgens interne documenten over de Redstone 2-update wordt het straks ook eenvoudiger om data van Windows 10-smartphones te synchroniseren met Windows 10-computers en andersom. Door middel van een popup op de taakbalk kun je dan zien welke data van welke apps met jouw apparaat gesynchroniseerd kunnen worden. Ook Continuum - waarbij je je smartphone als desktopcomputer kunt gebruiken - wordt verder uitgewerkt. Zo kunnen er meerdere monitors worden gebruikt, kun je draadloos het beeld van de smartphone naar het dock sturen en komen er verbeteringen in het besturingssysteem Windows 10 Mobile zelf, zodat er bijna geen verschil meer zit in de mobiele versie en de desktop-versie van het besturingssysteem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: redstone 2