abonneren

Windows 10 populair onder gamers volgens Steam

Over het algemeen heeft Windows 10 nog een lange inhaalslag te maken ten opzichte van Windows 7, maar er is één doelgroep waar Microsofts nieuwste OS het in ieder geval goed doet: bij gamers.

50,5 procent van de gamers heeft de overstap gemaakt naar Windows 10, terwijl Windows 7 in ongeveer 35 procent van de gevallen nog altijd wordt gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van Steam, het belangrijkste gameplatform voor pc-spellen. 

Windows in z'n algemeen is goed voor een aandeel van maar liefst 96 procent. Gamers kiezen veel minder vaak voor macOS en Linux, simpelweg omdat veel spellen daar nog altijd geen ondersteuning voor bieden.

Andere leuke weetjes over gamers: ze bezitten vaker een videokaart van Nvidia (61 procent) dan ATI (22 procent) en vaker een processor van Intel (80 procent) dan van AMD (20 procent). Als ze een virtual reality-bril hebben, dan is dat vaker een HTC Vive (61 procent) dan een Oculus Rift (39 procent).

Inhaalslag

Dat Windows 10 overigens vaker wordt gedraaid dan Windows 7 is opvallend, want in het algemeen is Windows 7 nog altijd de populairste Windows-versie met een marktaandeel van krap 50 procent, aldus Netmarketshare. Windows 10 moet het stellen met 25 procent. Ook interessant is dat er meer pc's zijn met Windows XP (7,4 procent) dan Windows 8.1 (6,6 procent).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: steam, windows 10

Laatste reactie