abonneren

Windows 10-pc te ontgrendelen met Samsung-telefoon

samsung flow
Windows 10-computers zijn voortaan te ontgrendelen met de vingerafdrukscanner in Samsung-telefoons. Het bedrijf heeft daarvoor zijn Samsung Flow-app van een update voorzien.

Om van de functie gebruik te maken, dien je zowel de Samsung Flow-app uit de Play Store te installeren op je smartphone, als dezelfde app in de Windows Store voor Windows 10. Dan is het de bedoeling dat je beide apparaten met elkaar koppelt, die verbinding komt via bluetooth tot stand.

Zodra een en ander aan elkaar gekoppeld is, kun je op Windows 10 inloggen via de vingerafdrukscanner in je Samsung-telefoon. Eerder werkte dit ook al op de Galaxy Tab Pro S van Samsung, maar nu werkt het in principe met ieder apparaat dat Windows 10 draait.

Creators Update

Het is wel de bedoeling dat je de Creators Update van Windows 10 hebt geïnstalleerd, en je telefoon moet uitgerust zijn met Android 6.0 of hoger. Overigens wordt Samsung Flow niet alleen gebruikt om in te loggen, maar bijvoorbeeld ook om smartphone-notificaties binnen te krijgen op je pc.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Security

Tags: Samsung, Windows, Security