abonneren

Windows 10 op meer dan 200 miljoen apparaten te vinden

Microsoft maakt bekend dat Windows 10 inmiddels actief is op meer dan 200 miljoen apparaten. De groei zet gestaag voort, want in oktober nog was het nieuwe besturingssysteem op 110 miljoen gadgets te vinden.

Het bedrijf heeft veel te danken aan Black Friday, de dag in december waarop massaal met prijzen wordt gestunt. Veel consumenten kwamen voor het eerst in aanraking met Windows 10 doordat ze tijdens deze periode een computer, smartphone of tablet kochten.

Apps

De verkoop van apps en games in de Windows Store wordt een telkens belangrijkere inkomstenbron voor Microsoft, met name omdat Windows 10 zelf gratis wordt aangeboden. Daarmee wordt momenteel 4,5 keer meer omzet gemaakt dan op Windows 8. Ook werden er tijdens de kerstperiode twee keer zoveel apps verkocht dan normaal.

Bing en Cortana

Microsoft merkt ook dat er meer gezocht wordt met Bing, sinds het standaard in Windows 10 is gebouwd. Ook zijn er meer dan 2,5 miljard vragen gesteld aan Cortana, de spraakassistente die nog altijd niet in het Nederlands werkt. Met de foto-app zijn meer dan 82 miljard foto's bekeken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Laatste reactie