abonneren

Windows 10 op 29 juli niet voor iedereen te downloaden

Windows 10 mag dan wel 29 juli officieel worden uitgebracht, het is nog helemaal niet zeker dat iedereen het besturingssysteem die dag ook echt krijgt. Microsoft gaat Windows 10 namelijk 'uitrollen' onder gebruikers, waardoor het een paar dagen kan duren voor je gebruik kunt maken van het OS.
Dat laat het bedrijf vandaag weten in een blogpost. Microsoft wil zeker weten dat de servers het gewoon aan kunnen, en om eventuele problemen te kunnen voorkomen.

Gratis

Windows 10 wordt op 29 juli officieel beschikbaar. Het besturingssysteem wordt een gratis upgrade vanaf Windows 7 en Windows 8 (mits je binnen een jaar upgrade). Het is echter nu al mogelijk om Windows 10 te reserveren, zodat je zeker weet dat je het 29 juli meteen binnen krijgt. De upgrade kan gewoon via internet worden uitgevoerd.

Geleidelijke uitrol

Je kunt de nieuwe versie van Windows echter niet per direct binnenhalen, zegt Microsoft nu. Het bedrijf wil zeker weten dat Windows 10 op ieder systeem goed draait. Daarom rolt Windows 10 geleidelijk uit onder gebruikers. Als eerste krijgen de Windows Insiders de officiële versie. Dat zijn de gebruikers die Windows 10 nu al testen als Technical Preview.

Reserveringen

Daarna komen de gebruikers die hun gratis versie al hebben gereserveerd. Die krijgen het nieuwe OS niet allemaal tegelijk, maar Microsoft zegt niet wie het eerst aan de beurt is.

Pas als al die gebruikers hun systeem hebben geüpgrade, kunnen nieuwe gebruikers het besturingssysteem binnenhalen.

Stabiliteit

Doordat Windows 10 zo geleidelijk wordt uitgerold, is het zelfs mogelijk dat Microsoft tussen de uitrol door nog updates doorvoert. Dat kan als bijvoorbeeld blijkt dat Windows 10 op bepaalde systeem niet helemaal stabiel draait. Die updates worden dan later weer doorgevoerd naar bestaande kopieën.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10 technical preview

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord