abonneren

Windows 10 op 12 november uit voor Xbox One

Windows 10 komt 12 november uit voor de Xbox One. Dat gebeurt in ieder geval in Amerika, maar er is nog geen definitieve datum voor de Nederlandse release. Microsoft zegt wel dat dat "in ieder geval in 2015" nog gebeurt.
Windows 10 op de Xbox One maakt het mogelijk om games ook op de desktop te streamen, en wordt de console backwards compatibel.

Universeel besturingssysteem

Microsoft presenteerde Windows 10 vorig jaar als besturingssysteem voor alle apparaten van het bedrijf. Naast desktops komt Windows 10 ook uit voor telefoons, en dus voor Microsofts eigen console.

 

Synchronisatie

Met Windows 10 op de Xbox One wordt het mogelijk voor ontwikkelaars om universele apps uit te brengen, maar ook om het OS te synchroniseren met andere apparaten. Zo is het nu al mogelijk de Xbox-app te gebruiken op de desktop, zodat je vrienden kunt toevoegen of samen kunt spelen.

Cortana

Tijdens de launch zijn er direct honderden games Xbox 360-games te spelen op de console, en dat moeten er later in het jaar meer worden. Aanvankelijk zal slimme assistent Cortana nog niet in de console zitten; dat gebeurt pas in 2016.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: xbox, Xbox One, Windows