abonneren

'Windows 10 ook voor low-end-smartphones beschikbaar'

Windows 10 moet ook uitkomen voor mobiele apparaten met weinig werkgeheugen. Microsoft zegt dat het werkt aan een aangepaste versie van het besturingssysteem voor apparaten met 512 MB aan RAM.
Dat bevestigt een van de hoogste medewerkers van Microsoft die verantwoordelijk is voor onder andere Windows 10. Hij stelt op Twitter dat het bedrijf eraan werkt om het besturingssysteem beschikbaar te maken op 512 MB-telefoons, zoals de Lumia 520.Dat betekent overigens niet meteen dat Windows er ook komt voor die apparaten, maar wel dat Microsoft er aan werkt. Het bedrijf wil het besturingssysteem graag geschikt maken voor alle mobiele apparaten, ook die in het low-end-segment. Het is echter niet duidelijk of, en wanneer, het besturingssysteem beschikbaar komt. Ook is niet duidelijk of Windows 10 voor zulke apparaten hetzelfde uiterlijk en dezelfde functionaliteit krijgt.

'Begin februari'

Belfiore meldt tegelijk dat de eerste testversie van Windows 10 voor mobiele apparaten 'nog in februari' komt, maar wanneer dat is, weten we nog steeds niet zeker. Ook komt de eerste previewversie niet voor alle toestellen beschikbaar - het eerste inkijkje is slechts op een beperkt aantal toestellen te nemen.We keken al eerder naar hoe Windows 10 eruit komt te zien. Je kunt de screenshots hier zelf bekijken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Lumia

Laatste reactie