Windows 10 nu te downloaden

Windows 10 is nu officieel te downloaden en te installeren. Microsoft heeft de consumentenversie van het nieuwe besturingssysteem vrijdagavond vrijgegeven.

Windows 10 is te downloaden uit het Windows Insider Program, dat je hier kunt vinden. Je moet je daar wel eerst voor aanmelden.

 

 

Updaten

Gebruikers die Windows 10 willen proberen, kunnen zich aanmelden bij Windows en de instructies volgen om het besturingssysteem te downloaden. Als je daar echt niet op kunt wachten en Windows handmatig wil installeren, kun je ook handmatig zoeken naar updates op je pc.

Als je Windows 8 of de Technical Preview van Windows 10 gebruikt, dan wordt de update automatisch binnengehaald.

 

 

Handmatig via .iso

Het is bovendien ook mogelijk om Windows 10 als .iso-bestand te downloaden en te installeren. Je vindt de .iso-bestanden hier. Als je daar hulp bij nodig hebt, schreven we eerder deze workshop waarin we uitlegden hoe je dat doet.

 

 

Niet alle functies

Nog niet alle nieuwe functies zitten in deze versie - zo komt de nieuwe Spartan-browser pas in de definitieve versie, en ook een aantal andere functies wordt nog verbeterd door Microsoft.

 

 

Cortana

Wel kun je alvast kijken naar het nieuwe, uitgebreidere startmenu, en kun je gebruik maken van Microsofts slimme assisten Cortana, die in het OS ingebouwd zit. Windows 10 komt ook met een vernieuwd en versimpeld Instellingen-menu, en een notificatiecentrum.

Het is nog niet mogelijk de mobiele variant van Windows 10 uit te proberen. Die versie brengt Microsoft naar verwachting begin februari uit.

Microsoft presenteerde Windows 10 voor consumenten eerder deze week. In dit artikel kun je precies lezen wat er allemaal nieuw is in Windows 10.

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows downloaden