abonneren

Windows 10 niet meer als iso-bestand te downloaden

Het is niet langer mogelijk Windows 10 als .iso te downloaden. Microsoft wil dat je het besturingssysteem alleen nog installeert vanaf de Media Creation Tool, die al sinds de release van het OS wordt gebruikt.

Dat is te zien op de website van Microsoft, waar de .iso-bestanden niet meer te downloaden zijn.
 

Media Creation Tool

In plaats daarvan wordt op de pagina's verwezen naar de Media Creation Tool, een programma waarmee je je huidige installatie van Windows 7 of 8 kunt upgraden naar Windows 10. De Media Creation Tool wordt al sinds de release van Windows 10 gepusht naar gebruikers als de beste manier om te upgraden. Met de Media Creation Tool kun je zowel een direct opstartbare usb-stick maken als een iso-bestand downloaden.
 

Huidige installatie

Met de MCT is het nog steeds mogelijk om een .iso te maken, maar alleen van je huidige installatie inclusief alle programma's en instellingen. Een kale installatie is er niet mee mogelijk.
 

Gratis upgrade

Microsoft geeft Windows 10 gratis weg, maar alleen als je het besturingssysteem upgrade vanaf een bestaande Windows 7- of 8-installatie. Technisch gezien was het wel altijd mogelijk om een kale installatie te doen, maar die optie werd goed verstopt door Microsoft, waarschijnlijk om piraterij van het OS te ontmoedigen.
 

Benchmark

Overigens merken diverse websites op dat het nog wel mogelijk is om de Tech Bench-versies van Windows 10 te downloaden als kale .iso, maar dat zijn speciale versie van het besturingssysteem die gericht zijn op het uitvoeren van benchmarks.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Iso, Installatie

Laatste Vacatures