abonneren

'Windows 10 Mobile weinig in trek bij Windows Phone-bezitters'

Slechts 11 procent van alle Windows Phones draait op Windows 10 Mobile. Een grote meerderheid draait nog altijd op Windows 8.1.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van AdDuplex. Windows 8.1 heeft een marktaandeel van 78,8 procent, binnen de Windows-familie althans. Volgens adDuplex is er ook weinig groei te zien in de adoptie van Windows 10 Mobile. "Het lijkt er op dat iedereen die wilde updaten, dat inmiddels wel gedaan heeft", stelt het rapport. 

Lumia 535

De groei die wel wordt gemeten (0,5%), is te danken aan nieuw verkochte toestellen. Windows 10 Mobile wordt het meest teruggevonden op de Lumia 535, gevolgd door de 640 en de 550. Alleen laatstgenoemde draait daarvan uit de doos al op Windows 10.

Daarnaast valt op dat bijna alle verkochte Windows-smartphones door Microsoft zelf gemaakt zijn. Dit terwijl er wel degelijk andere fabrikanten zijn die Windows-phones produceren, zoals Alcatel en Acer.

Bron: Windows Central

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, Mobile, 10

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord