abonneren

Windows 10: Microsoft brengt Visual Studio Code gratis uit voor OS X en Linux

Microsoft brengt zijn visuele editor Visual Studio ook uit voor de Mac en voor Linux. Het pakket heet voortaan Visual Studio Code en is een mix van een visuele editor en een code-programma.
Het pakket is per direct gratis te downloaden voor ontwikkelaars. Het is de eerste keer dat het pakket wordt aangeboden op andere platformen dan Windows zelf. Zeker voor developers die veel met OS X werken is dat een fijne toevoeging.

Verschillende versies

Visual Studio Code bestaat naast het al bestaande Visual Studio. Dat blijft de standaard ontwikkelomgeving voor developers. Code is een compactere versie met iets minder functies, maar dat zou voor de meeste ontwikkelaars "meer dan genoeg" moeten zijn. Voorlopig gaat het nog om een preview-versie - een definitieve versie moet beschikbaar worden met de lancering van Windows 10 zelf. Dat zou eind juli zijn.

Talen

De code-editor ondersteunt meerdere programmeertalen, zoals Java, TypeScript, Node.js en .NET. Ook kan het programma debuggen in verschillende talen, zoals SQL, Ruby of XML. Ook zit er GIT-ondersteuning in de editor.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: microsoft build, visual studio, visual studio code

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord