'Windows 10 meer gericht op gaming'

Windows 10 wordt meer gericht op gaming. Microsoft wil het platform beter uitbreiden voor het spelen van games, door meer aandacht te geven aan speciale gaming-tools. Dat zegt de topman van de Xbox-divisie van Microsoft in een interview.

Phil Spencer, de hoogste man bij de Xbox-afdeling, sprak over Windows 10 als gamingplatform tegen The Rem. Volgens Spencer nam Microsoft gamen al altijd erg serieus, maar vooral op de Xbox.

Ook pc's moeten echter meer en beter ondersteuning voor gamen krijgen. Spencer kreeg bij een reorganisatie van Microsoft de taak om de Xbox-activiteiten ook naar de pc, de smartphone en de tablet te verbreden.

DirectX

Microsoft wil dat Windows 10 een universeel OS wordt voor zowel de pc als voor mobiele apparaten én de Xbox. Hoeveel elementen van Windows 10 in de console worden verwerkt, is nog niet duidelijk. Wel heeft Microsoft al gezegd dat Windows 10 onder meer standaard wordt geleverd met DirectX 12.

Ook is inmiddels bekend dat Windows 10 op de pc een eigen Xbox-app krijgt, waarmee gamers hun vriendenlijsten kunnen beheren of hun 'achievements' bekijken.

Stil over gaming

Het is de eerste keer dat Microsoft zich expliciet uitlaat over gaming. Tijdens de presentatie van het besturingssysteem werd amper uitgeweid over het onderwerp. Dat vonden veel fans een groot gemis. Inmiddels heeft Microsoft nog steeds maar weinig bekend gemaakt over het gaming-aspect van Windows. Wellicht gebeurt dat in januari, als het bedrijf de consumentenpreview van het OS presenteert.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: gamen, xbox