abonneren

Windows 10-licentie spoedig te koppelen aan Microsoft-account

Microsoft maakt het mogelijk om Windows 10-licenties te koppelen aan een Microsoft-account, zodat het besturingssysteem gemakkelijker te activeren is.

Die optie is nu eerst beschikbaar voor Insiders, waar build 14371 voor is uitgebracht. De koppeling vindt automatisch plaats wanneer met een Microsoft-account ingelogd wordt op een legitieme versie van Windows 10.

Het extra systeem maakt onderdeel uit van de nieuwe Activation Troubleshooter, die ook met de huidigste test-build is meegekomen (onder Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Activeren). 

Activation Troubleshooter

Microsoft komt met deze tool omdat Windows 10 nog wel eens begint te zeuren over licenties zodra nieuwe hardware wordt geïnstalleerd, zoals een nieuwe schijf of moederbord. Het kan dan voorkomen dat het OS daarvan in de war raakt.

De Troubleshooter moet stap voor stap uitkomst bieden, ook wanneer bijvoorbeeld per ongeluk Windows 10 Home is geïnstalleerd terwijl een licentie voor Windows 10 Pro is gekocht. Waarschijnlijk lanceert de tool voor een breder publiek in de Anniversary Update.

Bron: Windows Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord