abonneren

Windows 10 krijgt virtueel touchpad

Microsoft heeft aan de laatste versie van Windows die beschikbaar is voor gebruikers van de Insider Preview in de Fast Ring een virtueel touchpad toegevoegd. Hierdoor kun je met behulp van een aanraakscherm een muiscursor bedienen.

Voor een laptop me touchpad of pc met muis heeft een virtueel touchpad natuurlijk niet zoveel zin, op een dergelijk apparaat kun je de muiscursor al prima bedienen. Dat Microsoft de virtuele touchpad toevoegt, is dan ook bedoeld voor tablets die je aansluit op een beeldscherm of televisie. Zonder losse muis moet je dan toch constant naar je tablet kijken om iets aan te klikken. Dankzij de virtuele touchpad hoeft dat niet, je beweegt je vinger op je tablet over de virtuele touchpad en kunt zo de muiscursor bewegen. Zo kun je je blik op het beeldscherm of de televisie houden.

De virtuele touchpad is te activeren door lang op de taakbalk te drukken en te kizen voor Show touchpad button.

Windows Insider-programma

Het Windows Insider-programma geeft gebruikers toegang tot testversies van Windows 10 waardoor gebruikers feedback kunnen leveren op nieuwe mogelijkheden. Hierbij heb je de keuze tussen de ‘Slow Ring’ of de ‘Fast Ring’. In de Fast Ring krijg je nog sneller nieuwe mogelijkheden, maar heb je wel een grotere kans op bugs.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, windows 10

Laatste reactie