Windows 10 krijgt tweestapsverificatie

Windows 10 krijgt tweefactorondersteuning. Microsoft meldt dat het besturingssysteem op die manier beter wordt beveiligd. Met tweefactorauthenticatie hebben gebruikers naast een wachtwoord ook een tweede apparaat nodig om in te loggen.

Op die manier kunnen kwaadwillenden niet zomaar toegang krijgen tot de computer van een gebruiker.

Windows 10 kan met de nieuwe functie worden ontgrendeld door middel van een smartphone, bijvoorbeeld met een speciale app of met de vingerafdrukscanner van een toestel.

Omgekeerd

Daarnaast wil Microsoft de tweefactorauthenticatie ook omdraaien, door gebruikers te laten inloggen op apps via de pc. Daarbij moeten zij op hun computer een wachtwoord invoeren voordat zij de app kunnen gebruiken.

Bedrijfsleven

In de bijbehorende blogpost legt Microsoft uit dat het de beveiliging vooral op bedrijven richt. Dat past goed bij de nieuwe strategie van Microsoft, dat zich de laatste jaren steeds meer op industrieën richt in plaats van consumenten.

Niet in preview

De tweestapsverificatie wordt pas in de definitieve versie van het OS toegevoegd. Die komt eind 2015 op de markt. Tot die tijd kunnen gebruikers wel een preview-versie van Windows 10 bekijken, die nog niet altijd even soepel werkt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: