abonneren

Windows 10 krijgt release notes

Microsoft gaat eindelijk weer release notes geven van Windows 10-updates. Het bedrijf geeft sinds het uitbrengen van het nieuwe besturingssysteem nauwelijks meer release notes, tot grote ergernis van gebruikers en systeembeheerders die daarmee niet wisten welke update zij binnenhaalden.

Dat laat Microsoft weten in een blogpost. Het bedrijf reageert daarmee op kritiek van gebruikers die de release notes erg misten.
 

Samenvatting

Bij toekomstige updates van Windows 10 geeft Microsoft nu een korte samenvatting met de belangrijkste veranderingen in de update, maar een gebruiker kan ook doorklikken naar een uitgebreidere pagina met gedetailleerde informatie.
 

Terugwerkende kracht

Release notes worden ook met terugwerkende kracht uitgebracht, zodat gebruikers kunnen zien welke veranderingen er in de grote november-update (Threshold 2) zaten.
 

Kritiek

Microsoft kreeg veel kritiek op het update-beleid van Windows 10 vanwege het ontbreken van de release notes. Daardoor wisten gebruikers niet wat er met een nieuwe update veranderde, wat vaak tot nare situaties leidde waarin drivers bijvoorbeeld niet meer werkten. Zeker voor systeembeheerders was het ontbreken van release notes vervelend. In de Windows Feedback-tool in Windows 10 stond een commentaar over het ontbreken bovenaan.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, release note

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord