'Windows 10 komt in januari als consumenten-preview'

De eerste consumentenpreview van Windows 10 verschijnt in januari. Dat meldt tech-site The Verge. Microsoft organiseert dan een groot persevenement, waarbij een eerste preview voor consumenten wordt uitgerold.

Op dit moment is Windows 10 alleen nog te gebruiken als 'technical preview'. Die is vooral interessant voor ontwikkelaars en technische gebruikers die precies weten hoe het besturingssysteem werkt. De Technical Preview werkt nog niet stabiel en is vooral bedoeld om een eerste kijkje te nemen naar wat het nieuwe OS kan.

Evenement

Microsoft hintte er al eerder naar dat er 'begin volgend jaar' een groot evenement zou plaatsvinden. Bronnen binnen het bedrijf zeggen nu dat dat eind januari moet gebeuren.

Verbeteringen

Tijdens dat evenement wordt een versie van Windows 10 uitgebracht die voor iedereen te gebruiken is. Daarin zitten een aantal verbeteringen, zoals een betere versie van de touch-interface Continuum. Daarmee kunnen gebruikers makkelijker wisselen tussen de klassieke interface, en die voor aanraakschermen.

Touch

Ook moet tijdens het evenement meer bekend worden over de toekomst van Windows 10 op smartphones en tablets. Het nieuwe besturingssysteem wordt geschikt voor alle Microsoft-apparaten, dus ook op bijvoorbeeld Lumia's met Windows Phone of op de Xbox. Daarover wilde Microsoft echter niets kwijt tijdens de onthulling.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: