'Windows 10 komt eind juli uit' - ook in Nederland

Windows 10 zou eind juli uitkomen, ook in Nederland. Tenminste, als we chipmaker AMD moeten geloven. Tijdens een presentatie voor aandeelhouders verklapte de baas van het bedrijf dat het nieuwe besturingssysteem eind juli door Microsoft wordt uitgebracht. Aangezien dat wereldwijd gebeurt, komt Windows 10 eind juli ook in Nederland uit.

Microsoft heeft altijd gezegd dat Windows 10 'deze zomer' definitief wordt uitgebracht. Het bedrijf wil echter geen definitieve datum noemen.

Presentatie

Toch heeft AMD-baas Lisa Su nu verklapt wanneer het besturingssysteem uitkomt. Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers zei ze "... met de Windows 10-lancering eind juli...", waarbij ze refereerde aan het maken van chips voor schoollaptops. Een transcriptie van dat gesprek is te lezen bij SeekingAlpha.com.

Downloaden in Nederland

Windows 10 wordt in één keer uitgebracht in meer dan 190 landen en in 111 talen. Daarbij zit ook Nederlands, waardoor ook wij vanaf dan het besturingssysteem downloaden en installeren.

Het is al wel mogelijk om een 'Technical Preview' van Windows 10 te downloaden. Daarin zitten momenteel onder andere de experimentele Project Spartan-browser, en Cortana.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: release, 10, release date windows 10, date