abonneren

Windows 10 Insider Build 15014 brengt eBooks, energiebeheer in taakbalk

Microsoft brengt een nieuwe Insider Build voor Windows 10 uit. Build 15014 staat klaar voor Insiders in de Fast Ring en brengt onder meer eBooks naar de Windows Store.

De Windows Store heeft voortaan een speciale sectie voor het aanschaffen van eBooks, die vervolgens in Edge te lezen zijn. Naast apps wil Microsoft zich met de Store ook op andere entertainment-doeleinden richten, vergelijkbaar met de App Store van Apple en de Play Store van Google. De verkoop van eBooks is voorlopig echter alleen weggelegd voor Amerikanen.

Daarnaast brengt Microsoft delen van energiebeheer rechtstreeks naar de taakbalk, waar dat nu nog diep verstopt zit in de instellingen van Windows 10. Met een schuifbalk kies je tussen een gebalanceerd of energiebesparend schema, of juist die voor 'hoge prestaties'. Niet iedere Insider krijgt de optie nog, en het schuifje doet ook nog niets. De interface is er wel.

Schijfruimte automatisch vrijmaken

Ook interessant is de nieuwe optie om automatisch schijfruimte vrij te maken. Dat kan al een tijdje handmatig, maar voortaan kan Windows 10 het ook zelf. Standaard staat de functie uit. Zet je 'm aan, dan zorgt het OS ervoor dat 'ongebruikte tijdelijke bestanden' en files die al een maand in de prullenbak staan, periodiek worden verwijderd.

Microsoft wijst Insiders tot slot op een bekende bug met deze build. De voortgangsbalk in het downloadscherm werkt niet goed, waardoor het lijkt alsof de download op 0 procent blijft staan. Het advies luidt dan ook om geduldig te zijn, want de build wordt wel degelijk binnengehaald. Daarna start de installatie gewoon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, Insider