abonneren

Windows 10 Insider Build 14942: service hosts voortaan los in Taakbeheer

Microsoft heeft een nieuwe Insider-build voor Windows 10 losgelaten in de Fast Ring. Belangrijkste vernieuwing is de manier waarop Windows-taken niet langer gegroepeerd worden onder svchost.exe, wanneer je pc meer dan 3,5 GB RAM bezit.

Gegroepeerde 'service hosts' (of: Host-proces voor Windows-taken) stammen uit de tijd van Windows 2000, toen computers maximaal 256 MB aan RAM aankonden. Om geheugen te besparen, werden deze processen samengebracht. Dat is anno 2016 niet meer nodig, dus vind je ze in Taakbeheer voortaan terug als losse processen. 

Volgens Microsoft heeft dat veel voordelen. Nu is in één oogopslag duidelijk welke Windows-taken er draaien en hoeveel ze van je hardware vragen. Maar belangrijker: mocht één van de processen problemen veroorzaken, dan kun je deze nu los afsluiten zonder heel svchost.exe te beëindigen - met alle gevolgen van dien.

Nadeel is dat de lijst met lopende processen in Taakbeheer wat langer en mogelijk wat onoverzichtelijker wordt. 

Meer nieuws

Insider Build 14942 brengt meer nieuwtjes. Zo kun je de app-lijst laten verdwijnen in het startmenu, waardoor deze sterk begint te lijken op de interface van Windows Phones. De Windows Foto's heeft een nieuwe interface gekregen, en het Windows Update-icoontje heeft een ander uiterlijk.

Lees de volledige lijst met patch notes op de Windows Blog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord