Windows 10 gratis voor Insider-testers van Technical Preview

Microsoft geeft Windows 10 gratis aan testers. Iedereen in het Windows Insider-programma die nu de Technical Preview van het nieuwe besturingssysteem test, krijgt dat sowieso gratis op 29 juli als Windows 10 uitkomt.
Dat heeft Microsoft gezegd in een blogpost. DFat is goed nieuws voor de dappere testers die het nu al aandurven om Windows 10 te draaien, want voor hen was het nog grotendeels onduidelijk wat het nieuwe besturingssysteem zou kosten.

Gratis vs. betaald

Windows 10 wordt gratis voor Windows 7- en Windows 8- (en 8.1-)gebruikers, mits zij binnen 12 maanden upgraden. Iedereen die later dan 29 juli 2016 upgrade, moet alsnog voor het besturingssysteem betalen.

Technical Preview

Het was echter lange tijd niet duidelijk wat er zou gebeuren met gebruikers die Windows 10 nu al draaien. Dat is al mogelijk als 'Technical Preview'. Daarin ontbreken nog belangrijke functies, die periodiek met updates worden toegevoegd. Windows 10-gebruikers kunnen via het menu feedback geven aan Microsoft over wat er allemaal wel en niet werkt.

Onduidelijkheid

Veel gebruikers van de Windows 10 Technical Preview hebben het besturingssysteem geïnstalleerd op een oude machine, en hebben het besturingssysteem als .iso-bestand gedownload. Daarom bestaat er geen onderliggend Windows 7 of 8 om te upgraden, dus was het onduidelijk wat er zou gebeuren met de upgrade.

Microsoft-account

De Windows 10 Technical Preview wordt voor die testers op 29 juli automatisch overgezet naar een legitieme versie van Windows 10. Het enige addertje onder het gras is dat je in dat geval wel je Microsoft-account moet koppelen aan de computer. Dat komt omdat je de Technical Preview alleen kunt testen als Windows Insider, wat gekoppeld is aan je Microsoft-account.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: technical preview, windows insider