Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Windows 10 gaat advertenties tonen - zo zet je ze uit

Microsoft gaat advertenties tonen in het vergrendelscherm van Windows 10. Gebruikers die hun computer onlangs aanzetten, kregen bijvoorbeeld een paginagrote advertentie te zien voor een nieuwe game die in de Windows Store te downloaden was. Gelukkig zijn de advertenties wel uit te zetten - als je tenminste weet waar je moet zoeken.

De advertenties in het vergrendelscherm komen niet van Coca Cola en proberen je ook geen viagra te verkopen, maar gaan over Windows-producten zelf. De eerste advertenties zijn bijvoorbeeld games uit de Windows Store die je direct via het scherm kunt kopen.
 

Uitrol

Je ziet de advertenties terug in een nieuwe update die voor gewone gebruikers wordt uitgerold - niet alleen voor bèta-testers. Toch lijkt het niet op ieder apparaat te worden doorgevoerd. Mogelijk rolt Microsoft de functie langzaam uit onder gebruikers.
 

Uitzetten

Het is niet de eerste keer dat Microsoft experimenteert met advertenties in Windows 10

Als je de advertenties niet wil, kun je ze gelukkig redelijk makkelijk uitzetten. Ga daarvoor naar 'Instellingen' en selecteer daar 'Persoonlijke instellingen'. Kies daar de optie 'Vergrendelscherm'.

In dit scherm staat in de nieuwe update een toggle met 'Ontvang tips en trucks op je vergrendelscherm'. Daarin zitten onder andere de advertenties, dus moet je deze toggle uit zetten.
 

Relevant

Als je de advertenties wel wil zien, maar liever relevantere afbeeldingen te zien krijgt, kun je dat ook doorgeven. Je moet dan op het vergrendelscherm bovenaan aangeven of je een advertentie interessant vindt of juist niet. Microsoft stemt de ads dan af op je persoonlijke voorkeur.
 

Experimenteel

Het is niet de eerste keer dat Microsoft experimenteert met advertenties in het besturingssysteem. In een vroege Technical Preview probeerde het bedrijf al advertenties in het startmenu te zetten. Dat werd echter genadeloos afgestraft door testers, die daar weinig zin in hadden. De advertenties in het vergrendelscherm zijn echter geen test, maar worden doorgevoerd bij gebruikers die het normale upgradeproces doorlopen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10 advertenties, advertenties

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie