Windows 10 Creators Update Preview nu los te downloaden

© CIDimport

Windows 10 Creators Update Preview nu los te downloaden

Geplaatst: 28 maart 2017 - 09:37

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Microsoft heeft de ISO-bestanden van Windows 10 Creators Update Preview beschikbaar gemaakt, waardoor je nu al deze nieuwste versie kunt downloaden. Door de ISO op een dvd'tje te branden kun je een schone installatie van de Creators Update uitvoeren, of je bestaande Windows 10-installatie bijwerken.

UPDATE: Microsoft heeft het bestand inmiddels weer van de website gehaald. Voorlopig moet je dus nog even geduld hebben.

Het gaat hier nog wel om de Engelstalige versie, maar als je beschikt over een bstaande en geactiveerde Windows 10-versie, kun je deze Preview-versie gewoon installeren over je bestaande installatie, of kun je hem gebruiken om een compleet nieuwe versie van Windows 10 Creators Update op je pc te installeren. Daarbij moet overigens de taal van je huidige besturingssysteem gelijk zijn aan deze versie. Een Nederlandstalige versie van deze Preview-versie van de Creators Update is nog niet beschikbaar, maar verderop lees je hoe je met een andere tool alsnog je bestaande Windows 10 door middel van een zogeheten in place upgrade kunt bijwerken naar de uiteindelijke Creators Update.

Versie 15063

De laatste versie die voor testers van Windows 10 in het Insider Preview-programma beschikbaar kwam, is versie 15063. Deze versie is gelijk aan de zogeheten 'Release To Manufacturer'-versie, beter bekend als RTM. Dat betekent dat dit de definitieve versie is van Windows 10 Creators Update en dat die versie wordt verstuurd naar fabrikanten van computers, zodat zij deze nieuwe versie kunnen gebruiken om uit te rollen op hun systemen.  

Met het downloaden van de onderstaande ISO-bestanden download je weliswaar een ISO met 'preview' in de naam, maar als je deze versie installeert op je al eerder bij Microsoft geactiveerde computer, dan wordt deze versie automatisch geactiveerd en heb je gewoon de volledige versie van de Creators Update op je computer. Ook word je met deze hieronder aangeboden versie verder geen bètatester of lid van de Insider Preview-community, dat staat daar helemaal los van.

Update:

Microsoft heeft de ISO-bestanden inmiddels weer offline gehaald, waardoor het niet meer mogelijk is om de Creators Update los te downloaden. 

Download de 32-bits versie van Windows 10 Creators Update Preview 15063 (offline gehaald)

Download de 64-bits versie van Windows 10 Creators Update Preview 15063 (offline gehaald)

 

Aparte upgrade-tool

Er is ook een aparte tool beschikbaar die je direct binnenin je huidige versie van Windows 10 kunt uitvoeren, en waarmee je nu al de Creators Update kunt binnenhalen. Deze upgrade zal dan direct over je bestaande Winows 10-installatie worden uitgevoerd, waarbij je nog wel eerst je privacy-instellingen kunt aanpassen. Met deze tool behoud je overigens wel verder alle instellingen en programma's van je huidige Windows 10-installatie.

Update:

Na diverse tests op de redactie blijkt dat deze tool niet werkt. De app detecteert wel dat er een nieuwe versie van Windows 10 is - zie ook de screenshot hieronder - maar als de update wordt gedownload, blijkt dat er gewoon een nieuwe versie van Build 1607 wordt binnengehaald. Dat is de in de zomer van 2016 uitgebrachte Anniversary Update.  Inmiddels heeft Microsoft de upgradetool ook offline gehaald. Wellicht dat er een fout in de software is geslopen, zodra er een nieuwe versie beschikbaar komt, melden we dat hier. 

Windows 10 Creators Update Preview nu los te downloaden-15755104

© CIDimport

Definitieve versie

Op 11 april wordt verwacht dat de definitieve versie van de Windows 10 Creators Update voor iedereen overal beschikbaar komt. Huidige Windows 10-gebruikers zullen hiervan automatisch op de hoogte gebracht worden via Windows Update en het Meldingen-scherm in de taakbalk. Ook wordt het straks mogelijk om een schone installatie uit te voeren met de Media Creation Tool, waarmee je een ISO-bestand kunt downloaden of een bootable usb-stick kunt aanmaken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten