abonneren

Windows 10 build 14279 voor Insiders crasht sommige Surface Pro's

Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 build uitgebracht voor Insiders in de fast ring. Maar bezit je een Surface Pro 3, Surface Pro 4 of Surface Book, dan kun je beter even wachten met het installeren ervan.

Build 14279 kan er namelijk voor zorgen dat deze tablets vastlopen. Toetsenborden, muizen en de touchscreens reageren dan niet meer. Als oplossing kan een hard reset worden uitgevoerd door de aan-knop een tijdje ingedrukt te houden. Vermoedelijk wordt de bug opgelost in de volgende update.

Op de pc zijn er bij deze build ook problemen, maar dan met antivirusprogramma's van Kaspersky. Die 'werken niet naar behoren', dus Microsoft raadt aan om daar de komende tijd niet op te vertrouwen.

Verder staat de build 14279 vooral in het teken van bugfixes en uitbreidingen voor Cortana. De assistente is in meer talen te gebruiken dan voorheen, maar nog steeds niet in het Nederlands.

Windows Mobile

Beter nieuws is er voor Windows Mobile-testers. Volgens Microsoft worden nieuwe builds voortaan automatisch beschikbaar gesteld, zodra ze er zijn. Momenteel staat er echter nog niets nieuws klaar.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Surface Book, Surface Pro 3, Surface Pro 4

Nieuws headlines

Laatste reactie