abonneren

Windows 10 build 10525 uitgebracht voor Insiders

Microsoft heeft voor het eerst sinds de lancering van Windows 10 een nieuwe build van het besturingssysteem uitgebracht voor leden van het Insiders-programma. Build 10525 is te downloaden wanneer je updates in de 'fast ring' ontvangt.

Eerder al beloofde Microsoft de Technical Preview-versie te blijven ondersteunen met nieuwe features, en het bedrijf voegt nu daad bij zijn woord.

Geheugen en kleuren

Belangrijkste nieuwtje is een aanpassing aan de geheugenmanager, die nu ongebruikte pages in het interne geheugen kan comprimeren in plaats van ze direct naar de harde schijf te schrijven. Windows 10 kan daardoor langer meerdere apps naast elkaar draaien en wordt er in theorie een stukje vlotter door.

Van minder groot belang zijn de extra opties om Windows 10 een persoonlijke touch te geven. Onder Instellingen > Persoonlijke instellingen > Kleuren vind je nieuwe opties voor het aanpassen van zaken als het startmenu, titelbalken en het actiecentrum.

Problemen

Microsoft waarschuwt wel dat deze build tekortkomingen heeft: mobiele hotspots werken niet en de Films & TV-app moet via de Store geüpdatet worden, om haperende beelden tegen te gaan. Extra taalpakketten worden daarnaast later deze week verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10